Kuva Sal

Sal

Sal är en av de mest populära öarna i ögruppen Kap Verde. Här är klimatet solsäkert och stränderna vackra med turkosblått hav. Den lilla ön i Atlanten påminner om Karibien, men restiden är betydligt kortare.

Stränder och strandliv

Sal är särskilt populär bland de som älskar att tillbringa timmar i solen och bada. Surfare gillar också ön eftersom förhållandena för surfing är bra. Den mest kända stranden är Santa Maria Beach, som löper längs med huvudstaden på ön. Denna strand är lång och bred med gyllene, finkornig sand. Andra stränder på ön är mindre, lugnare och extra långgrunda, vilket gör dem särskilt lämpliga för barnfamiljer. Dessutom finns det stränder med höga vågor som lockar både vågsurfare och kitesurfare. Det finns även ett korallrev som frestar med tropiska fiskar och färgglatt liv under vattenytan. Här finns fina förutsättningar för både dykning och snorkling.

Huvudstaden Santa Maria

Den största staden på Sal är Santa Maria. Trots att det är den största staden är den ändå ganska liten. Husen är pastellfärgade, atmosfären är trevlig, och det finns ett bra utbud av restauranger, kaféer och barer som serverar både lokal och internationell mat. Här kan man lyssna på livemusik på kvällarna medan man njuter av den kapverdiska, avslappnade stämningen i gott sällskap med andra som gör precis samma sak.

Klimat

Ön Sal har ett stabilt klimat med cirka 350 soldagar om året, samtidigt som en behaglig bris från havet gör att temperaturen alltid är behaglig, även under de varmaste månaderna.

Etsi matkoja Salille

Sää ja ilmasto

Sal keskilämpötila:

PäiväPäivä Yö KylpyKylpy
Tammikuu 25°C 19°C 25°C
Helmikuu 25°C 19°C 23°C
Maaliskuu 25°C 19°C 23°C
Huhtikuu 26°C 19°C 23°C
Toukokuu 26°C 20°C 23°C
Kesäkuu 27°C 21°C 24°C
Heinäkuu 28°C 22°C 25°C
Elokuu 29°C 24°C 26°C
Syyskuu 30°C 24°C 27°C
Lokakuu 29°C 24°C 28°C
Marraskuu 28°C 22°C 26°C
Joulukuu 26°C 20°C 25°C

Sääennuste kohteelle Sal:

Lento + hotelli

Santa Maria ★★★ 7n €565

Etsi matkoja Salille

Kartta

Sal

Muut kohteet